En yangın kapısı Sırları

Wiki Article

Tütün sızdırmaz özelliğe ehil olmaları çevresı ile yangın simultane insanların yaman zehirlenmelerinden bile korunmasını esenlar. Evgin çıkış kapısı adı ile de bilindik bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde enikonu geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birsonsuz kuruluşda bulundurulması ıztırari hale getirilmiştir.

Mono blok gövde strüktürsı kol sistemi yahut panik bar sisteminin kilidin muhtevainden geçen 4 adet cıvata ile bir birine destelanması ile sağlanmaktadır.

Sertifikalar: Yangın kapısının sertifikalı olup olmadığı, pahaını etkileyen bir öbür faktördür. Sertifikalı bir yangın bapsı, uluslararası standartlara yönlü olarak sınav edilmekte ve onaylanmaktadır.

Başkaca, adi yangın kapılarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın sırasında yeterince dayanıklı olmayabileceği dair tembihyorlar.

Hassaten, astım ve bronşit kabilinden teneffüs yolu emrazıyla ilişkilı olan duman solunmasını önleyerek çevrenin korunmasına da yardımcı olurlar.

Hatta, ucuz yangın baplarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın esnasında yangın kapısı yeterince dayanıklı olmayabileceği konusunda tembihyorlar.

kaynağı değmaslahattir]

Montaj: Yangın bapsı, doğruca şekilde monte edilmelidir. Kapının yanlış montajı, yangın çabucak etkinliğini azaltır. Yangın kapkaloriın montajı, mahir bir ekip tarafından gerçekleştirilmelidir.

Montaj: Yangın kapısı, doğruca şekilde monte edilmelidir. Bapnın yanlış montajı, yangın anında etkinliğini azaltır. Yangın kapısının montajı, kompetan bir kadro tarafından gerçekleştirilmelidir.

Yangına Dayanıklılık: Kapılar yangına dayanıklı malzemelerden üretilmelidir. Sonunda yangın kadar durumlarda dahi kapılar insanların çıkışı derunin elverişli konumda evet.

Fakat, yangın bapsı vandözları ortada eder değişiklıkları olabilmektedir. Temelı satıcılar, mütenasip fiyatlarla kaliteli yangın bapları satarken, diğerleri ali fiyatlarla aynı kalitede kapılar satabilmektedir.

Meydana getirilen Yangın çıkış kapısı istanbul bir binanın özelliklerine ve tasarruf amacına bakarak belli yapı denetleme şartlarını katkısızlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları ekseriya TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (evgin çıkış baplarının) belli durumlara için TSE şartlarını esenlaması gerekmektedir.

Yangın baplarına pencere uygulanabilmektedir. Stoktaki temek ebatları 500x500 mm ve 300x400 mm'dir.

Yangın bapsı kilitleri yangın Yangın kapısı istanbul merdivenine ulaşmayı engellemez. Yangın esaslayınca ortaya çıhun dumanın ve mürtefi ısının hariçarı çıkmasını önlemek karınin kapının sapa oturaklı kapanması gerekir. Bunu da sağlayıcı yangın bapsı kilididir.

Report this wiki page